Leuke Broeders

Uitjes

Wil je er tijdens jouw vakantie even lekker op uit, dan biedt de omgeving van Overloon een veelvoud aan activiteiten. Van een oorlogsmuseum tot een heus attractiepark. Voor ieder wat wils. Hieronder een aantal leuke uitjes!

Oorlogsmuseum Overloon

De Slag om Overloon (ook bekend als Operatie Aintree) is de geschiedenis ingegaan als de enige tankslag die op Nederlands grondgebied plaatsvond tijdens de geallieerde bevrijdingsoperaties (30 september – 18 oktober 1944). Een bezoek aan het Nationaal Oorlogs- en verzetsmuseum is nog steeds uw bezoek waard (nu genaamd Liberty Park). 
Klik hier om naar de website te gaan

ZooParc Overloon

ZooParc Overloon staat garant voor avontuurlijke ontmoetingen met bijzondere diersoorten in een prachtige, natuurlijke omgeving. Van stoere baardapen tot felroze flamingo’s en van indrukwekkende miereneters tot rondslingerende gibbons. Alle dieren zijn van vlakbij te bewonderen en dit zorgt voor unieke momenten die je niet snel zult vergeten!
Mogelijk kunt u bij uw overnachting kaartjes met korting voor Zoo Parc Overloon kopen.
Klik hier om naar de website te gaan

Nationaal Park de Maasduinen

De regio Maasduinen vormt een afwisselende streek met fraaie en hoge rivierduinen, uitgestrekte heidevelden en gevarieerde bossen. Een heerlijke plek voor een wandeling of fietstocht.
Klik hier om naar de website te gaan

Toverland Sevenum

Een leuk attractiepark met achtbanen, wildwaterbanen, survivalparcours en ga zo maar door. Jong en oud kan zich er de hele dag vermaken. 
Klik hier om naar de website te gaan

Het Aardbeienland

Ook zo gek op aardbeien? De bedenkers van Aardbeienland zelfs zo er dat ze een themapark hebben gemaakt.  Met vele attracties o.a. een geheel nieuwe tuin met de bijna vergeten zoete oude rassen, een aardbeienvlaaien bakkerij, een aardbeienapotheek, vele nieuwe typische Provençaalse bouwsels met poorten, torens en aardbeien, een nieuw aardbeienterras, een hooiberg en nog vele andere bezienswaardigheden. 
In het kleine, knusse en kleurrijke museum wordt de rijke historie van de populaire aardbei in beeld gebracht. Ook wordt er aandacht besteed aan allerlei wetenswaardigheden over de aardbei en verrassende culinaire tips.
Klik hier om naar de website te gaan

Beeldende kunst in het OdaPark

OdaPark in Venray is een ambitieus en eigenzinnig centrum voor nationale en internationale vernieuwende hedendaagse beeldende kunst, in de vorm van een presentatie-instelling. Het bestaat uit een permanent te bezoeken 19 hectare groot, beschermd, landschapspark met een Beeldenbos met beelden van (inter-)nationale kunstenaars. Het totaalcomplex is een bosrijk stiltegebied tussen verstedelijkte gebieden in het noorden van de provincie Limburg. In het midden ervan is het Odapaviljoen gelegen, waar hedendaagse beeldende kunst in wisselende tentoonstellingen gratis wordt getoond voor het publiek.
Klik hier om naar de website te gaan(link)